fbpx

Meer informatie over het 45+ advies

Onder de afbeelding staat de tekst van de informatieflyer duidelijk leesbaar!

Herken je dit?

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

Vraag je je wel eens af…..

· Hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien?

· Of je je huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd vol kan houden?

· Bestaat je werk dan nog wel?

· Hoe kan je werken leuk houden?

· Zou je misschien iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden?

· En welke stappen moet je dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor 45+ ers biedt jou de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Benieuwd? Bel, app of mail me! We maken dan een vrijblijvende afspraak  en bespreken jouw situatie. Of ga naar mijn contactpagina: https://www.toppcoach.nl/contactpagina/ 

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving 
Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft tussen ons. Als jij je werkgever niet verteld dat je deel neemt, komt je werkgever dat ook niet te weten.  Je mag zelf weten of je het wel of niet verteld.

Kan je er gebruik van maken?
Ben je vijfenveertig jaar of ouder en werk je gemiddeld 12 uur per week of meer? Dan kan je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat begeleiding van mij, een professionele loopbaanadviseur. We gaan praten over je persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen.
Na het volgen van het Ontwikkeltraject heb je meer zicht op wat de toekomst brengt en hoe je hier zelf invloed op kan hebben. Je krijgt een beter beeld van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend je AOW-leeftijd kan bereiken.

Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?
Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. Neem contact met me op door me te bellen, appen of een mailtje te sturen. Dan maken we een afspraak en bespreken we hoe ik je het beste kan helpen. Ik regel de aanvraag en afhandeling van de subsidie, daar heb jij geen omkijken naar.

Geldig zolang de subsidieregeling loopt!
Wees er op tijd bij, tussen januari 2020 en juli 2020 is de subsidiepot leeg en OP=OP

LET OP: GRATIS ONTWIKKELADVIES M.B.T. JE LOOPBAAN VOOR 45+-ers!

De afgelopen periode heb ik veel 45+ ontwikkeladviezen gedaan.

Toch hoor ik dat veel mensen (en werkgevers!) nog niet op de hoogte zijn van deze mogelijkheid.

Jammer en een gemiste kans!!! Want je kan kosteloos met een deskundige loopbaancoach praten over je werk en je toekomst. De waarde van dit advies is € 600,=!

Vraag jij je dit wel eens af?:

– Wil ik dit werk blijven doen tot aan mijn pensioen?

– Verandert mijn werk in de toekomst?

– Kan ik met alle veranderingen mee?

– Ik wil wel wat anders, maar wat en hoe?

De deelnemers zijn allemaal tevreden en blij dat ze hier gebruik van hebben gemaakt. Kijk maar eens naar de reviews: https://www.toppcoach.nl/reviews/

Maak samen met mij de balans eens op en kijk of je zelf actie kan ondernemen om jezelf te ontwikkelen om ‘toekomstproof’ te zijn of het leuker voor jezelf te maken!!!

Bel: 06 15 39 24 03 of mail naar Annelies@TOPPcoach.nl voor meer informatie of een afspraak.

Ken jij iemand die hier wat aan heeft, wil je dit bericht dan doorsturen?!

Bye Bye zomervakantie

Hoera!!! We mogen weer aan het werk!

Vandaag, 2 september zijn alle schoolvakanties weer voorbij. Nederland mag weer aan het werk en de kids mogen weer naar school.

Hoe ervaar jij dat?

Weer structuur en regelmaat
Vind je het eigenlijk wel fijn? Weer weten waar je aan toe bent. Wekkertje zetten, opstaan, douchen, ontbijten, spullen inpakken en gaan. Op naar kantoor waar eerst de vakantieverhalen gedeeld worden en dan weer lekker op de eigen werkplek langzaamaan opstarten. Eerst de mails bekijken en alle nieuwsbrieven van een paar weken oud er uit knallen, dat ruimt al lekker op. Een eerste overleg, wat gaan we deze week doen in aanloop naar het laatste kwartaal van het jaar. Een eerste luchtige koersbepaling hoe en welke doelstellingen nog ‘even’ gehaald moeten worden? Al wat afspraken inplannen om aan die doelstellingen te gaan werken. Weer op tijd lunchen en een wandelingetje met je vaste collega’s maken. ’s Middags nog wat zaken rangschikken en opruimen om de race van het najaar weer aan te gaan.

Deze week doe je het nog even rustig aan, maar het is fijn weer terug te zijn.

Met frisse tegenzin
Of ben jij het type ‘getver-weer-in-het-gareel-van-mij-had-de-vakantie-nog-wel-even-mogen-duren-typetje? Je hebt nou niet echt zin om weer op tijd op te staan. Wel vind je het leuk je collega’s weer te zien en weer wat om handen te hebben. Ook heb je best zin in die projecten die er aan komen, maar….. uitslapen is ook wel lekker en op je gemakje ontbijten, dat kan je wel een jaar volhouden. Beter dan die leidinggevende die al weer met zijn cijfers klaar staat, na een vluchtig ‘Hoe was je vakantie?’, zie je al dat hij helemaal bezig is met het werk dat gedaan moet worden. En ach, dat begrijp je eigenlijk wel.

Uiteindelijk moet de kost verdient worden.

Met pijn in de buik en een slapeloze nacht
Het kan ook zijn dat je er als een berg tegenop ziet! Je voelt al een week lang telkens een steek als je gedachten per ongeluk even op ‘werkterrein’ landen. Je handen worden koud, je krijgt een brok in je keel. “Oh mijn god, volgende week moet ik weer!”

De paniek slaat toe. “Ik wil helemaal niet terug! Wat doe ik daar? Ik ga niet!!!” Maar je moet.

En zo zijn er nog wel meer reacties te verzinnen. En er zijn mengvormen; je krijgt bij de gedachte aan  bepaalde werkzaamheden of bepaalde personen tegenzin of zo’n paniekreactie. Hoe dan ook, weer terug naar het werk doet met iedereen wel wat. Of je er nu zin in hebt of niet, het is weer even anders dan de afgelopen periode van vrijheid.

Goed moment om stil te staan bij jouw loopbaan
Het is ook een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij jezelf. Vraag jezelf eens af: Ben ik nog tevreden met mijn werk? Doe ik (nog) wat ik leuk vind? Heb ik (nog) voldoende uitdaging? Is de balans tussen werk en privé wel in orde? En als de nood wat hoger is: Hoe maak ik het leuker voor mezelf? Wat kan ik doen om ander werk te vinden? Wanneer ga ik dat doen? Wie kan mij daarbij helpen?

Het is even wennen
Bedenk je dat de meeste mensen even moeten slikken als ze weer ‘aan de bak’ moeten. Leven in vrijheid is heerlijk, maar altijd leven in vrijheid…? Uiteindelijk willen de meeste mensen hun tanden wel weer ergens in zetten, aan iets bouwen, een doel halen, uitdaging hebben, zingeving ervaren door actie te nemen of iets te doen. Terug in de dagelijkse routine is weer even wennen en vaak al na een dag voelt het of je niet weg bent geweest.

Als ‘het is even wennen’ een enorme dooddoener is
Zie je er echt als een berg tegenop om weer te beginnen?!! Dan moet er wat gebeuren!!!

Je hebt vast wel een idee hoe je dat aan moet pakken. Bespreek het met je partner, je leidinggevende, collega of personeelsadviseur.

Maak het in ieder geval bespreekbaar
Heb je het gevoel dat je daar niet terecht kan, leg je probleem voor aan mij en maak gebruik van mijn gratis sessie! Ik weet zeker dat je dat al wat lucht geeft! Klik hier https://www.toppcoach.nl/coachsessie/om een afspraak te maken.

Praat er met iemand over

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van het 45+ ontwikkeladvies als je 45 jaar of ouder bent. Dat is GRATIS. Je Legt je loopbaan even onder de loep en samen kijken we naar de mogelijkheden die je hebt om je werk te verbeteren of jezelf te ontwikkelen. Hier kan je je aanmelden of informatie krijgen: https://www.toppcoach.nl/contactpagina/

Ik ben heel benieuwd hoe jij je eerste werkdag ervaart. Laat je het me weten? Mail je reactie naar Annelies@TOPPcoach.nl

www.TOPPcoach.nl
06 15 39 24 03
Annelies@TOPPcoach.nl